Český hudební slovník osob a institucí

Centrum hudební lexikografie

Ústav hudební vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity
Vedoucí redaktor: Petr Macek
Redakční kruh: Petr Kalina, Karel Steinmetz, Šárka Zahrádková

A B C Č D Ď E
F G H Ch I J K
L M N Ň O P Q
R Ř S Š T Ť U
V W X Y Z Ž  
 

Přihlášení

CENTRUM HUDEBNÍ LEXIKOGRAFIE

Ústav hudební vědy
Filozofická fakulta
Masarykova univerzita
Arna Nováka 1
602 00 Brno

Tel: +420 5 49494623
Fax: +420 5 49497478
Email: slovnik@phil.muni.cz

Zdeněk, ZdeněkTisk


Charakteristika: Skladatel a keybordista

Datum narození/zahájení aktivity:17.1.1960
Text
Diskografie

Zdeňek, Zdeňek, skladatel a keybordista, narozen 17. 1. 1960, Karlovy Vary.
 
Konzervatoř absolvoval v Plzni v roce 1981. Během studií se účastnil Letních mistrovských interpretačních kurzů u Františka Raucha a Ivana Moravce v letech (1979–80). Krátce působil v pražském Jazz Combu. V letech 1981–83 nastoupil prezenční vojenskou službu, kde byl členem Tanečního orchestru Jaroslava Dudka. Zde také zakládá Zelené kvarteto s Jaromírem Honzákem, Františkem Kopem a Martinem Šulcem, se kterým debutoval v pražských klubech, a které se v roce 1985 přejmenovalo na Naima. V letech 1983–85 působil v OČST, ale zároveň nahrával různé desky (s Pražským komorním orchestrem bez dirigenta nahrál Concerto di Freiberg, spolupracoval na nahrávkách s orchestrem Václava Hybše, s Petrem Hapkou, na filmových nahrávkách Karla Svobody). Působí ve skupině Naima, jejímž je uměleckým vedoucím, a v Bacilech, výhradně s Helenou Vondráčkovou. Je členem SČSKU od roku 1986.
Diskografie
Sprint (Su samplery, 1986);
Skandál (Su samplery, 1988);
Naima (Panton, 1988);
Naima II (Panton 1990);
Naima Live-Session’90 (Arta, 1990).
 
Lucie Šalomounová
Datum poslední změny: 12.3.2008