Český hudební slovník osob a institucí

Centrum hudební lexikografie

Ústav hudební vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity
Vedoucí redaktor: Petr Macek
Redakční kruh: Petr Kalina, Karel Steinmetz, Šárka Zahrádková

A B C Č D Ď E
F G H Ch I J K
L M N Ň O P Q
R Ř S Š T Ť U
V W X Y Z Ž  
 

Přihlášení

CENTRUM HUDEBNÍ LEXIKOGRAFIE

Ústav hudební vědy
Filozofická fakulta
Masarykova univerzita
Arna Nováka 1
602 00 Brno

Tel: +420 5 49494623
Fax: +420 5 49497478
Email: slovnik@phil.muni.cz

Claireton ChoraleTisk


Charakteristika: Dětský pěvecký sbor

Text

Claireton Chorale, dětský pěvecký sbor, založen 1999, Praha.

Pěvecký sbor vznikl v září roku 1999 v Klánovicích (Praha) a navštěvuje jej pět desítek dětí. Těleso je rozděleno do dvou oddělení (přípravné a koncertní), která vede Světlana Tvrzická, absolventka Moskevské konzervatoře a Akademie múzických umění Gněsiných (Moskva). Sbor se účastní koncertů a festivalů doma i v zahraničí (Holandsko, Itálie, Německo, Rakousko, Rusko). Pravidelně vystupuje na charitativním koncertu pro děti z dětských domovů v pořadu Strom splněných přání v pražském Vinohradském pavilonu a v pořadu Děti dětem v pražském paláci Žofín. Realizuje vystoupení s hudebně dramatickými pásmy Pohádková říše, Broučci, Sen o vánocích, Český Betlém a další. Sbor získal zlaté a stříbrné pásmo v soutěži Pražských dětských sborů a zlaté pásmo na mezinárodním festivalu Zimní pohádka (Praha). Claireton Chorale spolupracuje s orchestrem Felixe Slováčka, Dádou Patrasovou, Zdeňkem Bartákem, Ondřejem Soukupem, Jaroslavem Uhlířem a Zdeňkem Svěrákem, s nimiž vystoupil v pořadech České televize Hodina zpěvu a Silvestr v maringotce. Společně také vystoupil se sólistou opery Národního divadla Leo Marianem Vodičkou. Pořádá vánoční koncerty se zpěvačkou Martinou Kociánovou a violistkou Jitkou Hosprovou.


Diskografie

Diskografie (výběr)


Vánoční písně a koledy (CD/MC, Aplaus 2000);
Děti dětem (VHS, Smart Team 2002);
Děti dětem (VHS, Smart Team 2003);
Děti dětem (VHS/DVD, Smart Team 2004);
Šťastné vánoce vám všem (CD, Claireton-Navat 2003);
John Brown (CD/DVD, EMI 2003);
6 písniček z CD Minidiscoshow Dáda (CD/DVD, EMI 2004);
Dáda věnováno Hansi Christianu Andersenovi (CD, EMI 2005);
Dáda Hitparáda (CD/DVD, EMI 2006);
Dáda nej…(CD, EMI 2007);
Vánoční den na Hradě (DVD, Smart Team 2007);
Hodina zpěvu (ČT 2007);
Silvestrovský kabaret z maringotky (ČT 2007);
Dáda od Andulky po Žížalu (CD, Sony BMG 2008);
10 let s Clairetonaty (DVD, Smart, Claireton 2009);
Vánoce ve světě (DVD Smart, Claireton 2009);
Vánoce v proměnách časů…(DVD Smart, Claireton 2009);
Sen o vánocích (DVD Smart, Claireton 2009);
Pohádky Hanse Christiana Andersena (DVD Smart, Claireton 2009).

Literatura

www.claireton-chorale.cz
www.ceske-sbory.cz
www.sbor.cz


Radek Poláček

Datum poslední změny: 2.3.2010